close
asrock-brand

ASRock първоначално е създадена от Asus през 2002 г. с цел да се конкурира с компании като „Foxconn“ за нуждите на OEM пазара.

ASRock успява да изгради репутация за добра стойност (цена/производителност) от технологичните сайтове, включително награди и препоръки за гама от нейни продукти. ASRock продава осем милиона дънни платки през 2011 г., сравнено с ECS и MSI, които продават седем милиона. Фигурите, които се цитират от DigiTimes поставят ASRock на трето място след Asustek и Gigabyte. Това е значително подобрение спрямо показанията на компанията през 2009 г., като данните за 2010 г. изстрелват ASRock нагоре изпреварвайки както MSI, така и ECS. Това позиционира ASRock в челната група от производители на дънни платки.

Освен дънните платки, настолните мини-компютри на ASRock също имат много добра конкурентоспособност сред международната общност. Тези серии от продукти често се препоръчват от медиите и имат впечатлителна история от спечелени награди. Три продукта на ASRock бяха в шорт-листата за 2012 Taiwan Brand Award за първи път, а след това станаха препоръчани продукти от Външнотърговският съвет за развитие, когато те промотираха качественият облик на тайванските марки по света. През 2012 г. ASRock настъпи в сферата на индустриалните компютри и пазара на сървърни дънни платки и се очаква да има по-големи печалби в бъдеще.

Като водеща компания производител на дънни платки, компанията ASRock се цели главно в потребителските и ентусиастките сегменти при дънните платки за различни видове потребители и също така има репутацията за надеждност и опитност по целия свят. За разработки и производство започва да изгражда своето име от 2002 г. С уникалните функции като XFast 555 технологията (XFast RAM, XFast LAN, XFast USB), ASRock 7-Series дънните платки позволяват на потребителите да усетят увеличението в производителността (до 5 пъти по-бързо) в сферата на цялостната производителност на компютъра, LAN и USB скоростта на трансфер на данни. ASRock изгради репутация за изграждането на надеждни дънни платки с много конкурентни ценови нива. ASRock не само че разбива рекордите по продажби в пазара на дънни платки, но и печелещите награди продукти също така са препоръчани от глобалните медии. Например, ASRock спечели наградата на Tom’s Hardware – “Препоръчителна покупка“ за 2012 г. с X79 Extreme4 и също така спечели наградата „Препоръчано от редактора“ от лабораторията на Xbit за 2012 г. с Z77 Extreme4. Освен това, ASRock Z68 Extreme7 Gen3, Fatal1ty Z68 Professional Gen3 и серията мини компютри получиха отличието „Тайвански награди за марки“ през 2011 г., представящи имиджа на Тайван на високо качество в технологичният сектор.

ASRock е световна Топ 3 марка дънни платки и дистрибуционните канали покриват магазини за електроника, компютърни магазини, ритейлъри и онлайн магазини. Големите продажбени региони през 2011 включват Европа с 37.68%, Централна и Южна Америка с 21.13%, Азиатският тихоокеански регион с 40.95% и други пазари с 0.24%. Като цяло ASRock отчита голям дял на продажбите си в Азия и Европа в сферата на цялостното си представяне.

Официалния сайт на компанията е: https://www.asrock.com

Голяма част от предлаганите продукти на ASRock може да откриете на нашият сайт Скай Маг

Tags : производител