close
Druck

Be quiet! Е бранд който е притежаван от немската форима GmbH & Co. KG, която произвежда захранващи блокове, охладители за процесори, кутии и вентилатори за кутии. Основната насока на be quiet! е към PC ентусиастите и геймърите. Централният офис на фирмата се намира в град Glinde, близо до Хамбург. Към момента фирмата има клонове и в Полша, Тайланд и Китай. Фирмата продава в цял свят, но основния пазар е в Европа.

Създадена е през 2002 година, като в началото започва с производството само на захранващи блокове оборудвани с технология за намаляване на шума при работата им. От 2008-а започват да произвеждат охладители и вентилатори. От 2014 към портфолиото им вече има и компютърни кутии.

Захранващо блокове: Основно се произвеждат ATX формати, но могат да се намерят и модели за SFX и TFX системи. Покриват мощности от 300 до 1200W.

Компютърни кутии: През 2014 е произведена първата midi tower Silent Base 800, и от тогава фирмата има още 2 серии – Dark Base и Pure Base.

Охладители за процесори и вентилатори: Първите модели излизат през 2008а. Предлагат се с PWM и без PWM функция. Размери на вентилаторите от 80 до 140 милиметра. През 2015а година получават награда от European Hardware Awards за вентилатора Pure Wings2.

Be quiet е производител номер 1 в Германия на компютърни захранвания.

Някои от моделите на фирмата може да отктиете на найшия сайт – Скай Маг.

Tags : casepsuзахранващи блоковекомпютърни кутииохладители